طراحی اپلیکیشن پزشکی
عوامل اساسی طراحی اپلیکیشن پزشکی, رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) هستند. برابرتری اپلیکیشن خود نسبت به سایر رقبا, باید هر دو مورد را درجه یک طراحی نمایید. در ادامه به مواردی که به برتری اپلیکیشن پزشکی کمک می کنند, اشاره داریم:
1. دسترسی
اگر اپ به راحتی در اختیار کاربران قرار نگیرد, طراحی اپلیکیشن پزشکی هیچ نتیجه مثبتی ندارد. مطمئن شوید, طراحی اپلیکیشن به نحوی باشد, که برای افراد معلول هم قابل استفاده باشد. برای مثال اگر فردی نابینا باشد, با استفاده از صفحه خوان می تواند از اطلاعات روی صفحه نمایش مطلع شود. بنابراین بهتر است, قابلیت صفحه خوان را به اپلیکیشن خود اضافه نمایید. قابلیت تشخیص صدا در اپ می تواند, برای کمک به افراد دارای معلولیت حرکتی مورد استفاده قرار گیرد.
2. نگرش مثبت
هنگام طراحی اپلیکیشن استارتاپی پزشکی, به تاثیر اپ بر ذهن و چشم کاربر تمرکز نمایید. برای افزایش نگرش مثبت کاربران نسبت به اپ, باید روانشناسی رنگ و فونت مناسب را رعایت کنید. به عنوان مثال, از ترکیب رنگی سفید, زرد و آبی برای جذابیت اپ استفاده کنید. علاوه بر این, از ترکیب رنگی بنفش, آبی و صورتی برای طراحی اپلیکیشن سلامت استفاده نمایید. بکار گیری رنگ های شاد و گرم, برای بهبود روند سلامت بیماران تاثیر مثبت دارد. پیام های انگیزشی و تصاویر خنده دار, باعث بهبود روح و روان بیماران می شوند.
3. اعتماد
اتصال اپلیکیشن های سلامت و تناسب اندام به دستگاه های جانبی, رویت وضعیت جسمانی بیمار را امکان پذیر می کند. همچنین, اپلیکیشن ها اطلاعات سلامت کاربر را ذخیره سازی می کنند. تجزیه و تحلیل کارایی اپلیکیشن, در صورت کارکرد درست باعث افزایش اعتماد می شود. طراحی اپلیکیشن پزشکی, که اعتماد کاربر را جلب نماید بسیار مهم است. به این ترتیب, کاربر نگران نشر اطلاعات و سوابق بیماری خود نخواهد بود.
برنامه ریزی طراحی اپلیکیشن پزشکی
برنامه ریزی طراحی اپلیکیشن پزشکی, مواردی مختلف مهمی را شامل می شود.
مصاحبه با مشتری
مصاحبه با مشتری, به منظور آگاهی از دیدگاه و نیاز های او انجام می شود. زمانیکه نیاز ها و ایده های کاربران را بررسی می کنید, باید راه حلی برای اجرای آنها ارائه دهید. بر این اساس, فرایند زیر را دنبال می کنیم.
1. اعتباربخشی به پیشنهادات
هنگامیکه پیشنهادات مشتری مشخص است, تحقیقات خود را شروع کنید. به عنوان مثال, برای تجزیه و تحلیل دیدگاه های کاربران باید با آنها صحبت کنید. بعد از مصاحبه و گفتگو با کاربران, بهترین ایده های جمع آوری شده را اجرایی نمایید.
- مصاحبه تک به تک
- نظرسنجی
- گروه های متمرکز
- تجزیه و تحلیل میدانی
- چت و رسانه های اجتماعی
- گزارش های تحقیقاتی
با استفاده از این روش ها, نقاط ضعف و قوت اپ خود را می شناسید. پیش از طراحی اپلیکیشن پزشکی, بیماران باید برای دریافت مشاوره از پزشک در صف های طولانی منتظر می شدند.
2. شناسایی بیمار
زمانیکه از نیاز های بیماران مطلع می شویم, باید برای یافتن مشکل مسیر بیمار را در اپلیکیشن بررسی نماییم.
برای مثال:
- پیچیدگی صفحه پرداخت ممکن است, باعث انصراف بیمار از پرداخت الکترونیکی شود.
- استفاده از اصطلاحات پیچیده پزشکی, باعث عدم انتقال درست مطالب صفحات به بیمار می شود.
موارد فوق مشکلاتی هستند, که بیماران با آنها مواجه می شوند. واکنشگرایی در طراحی اپلیکیشن پزشکی ضرورت دارد , و بر UX تاثیر می گذارد.
ایده پردازی مبتنی بر شخص
دسترسی به اطلاعات نیاز و مسیر بیمار در اپلیکیشن, آگاهی لازم برای شناسایی مشتریان را به شما می دهد. این اطلاعات کمک می کند, شخصیت کاربران را شناسایی و متناسب با آن طراحی اپلیکیشن در کرج را انجام دهید. به عنوان مثال, سرعت دسترسی به پرشک متخصص یکی از اولویت های بیماران است. به منظور افزایش سرعت دسترسی به پزشک فیلتر هایی مانند: آلرژی, سرماخوردگی, آنفولانزاو… را اضافه نمایید.